Ha azt hitte, hogy a Repülő Spagettiszörny Egyházánál már nincs lejjebb

Akkor vessen egy pillantást ezekre az orosz elmebetegekre.

A Csipet Csapat a Walt Disney Company animációs televíziós sorozata volt a kilencvenes évek hajnalán, főszereplői a Disney klasszikus mókuskarakterei, Chip és Dale, akiket kalandjaik során barátaik segítenek ügyes bajos dolgaikban. Többek közt Sziporka Hebrencs, a fiatal egérlány. A társaság pilótája és műszaki szakértője, akinek karaktere köré Oroszországban egy komplett vallási csoport szerveződött.

fotó: englishrussia.com

A közösség felnőtt férfiakból és nőkből áll, akik láthatóan véresen komolyan veszik az animált hősnő iránti rajongást. Olyannyira, hogy napi tevékenységeik nagyobb részét olyan vallási buzgalomból véghez vitt cselekedetek teszik ki, mint például a Csipet Csapat polihisztor egérlánykájának képével díszített poszterek előtt történő imádkozás, vagy a Sziporkás matricák városszerte történő kiragasztása. Emellett gyakran gyűlnek össze dalokat komponálni, megénekelve imádott figuráik hőstetteit, valamint csoportosan kitárgyalni erényeit, jó cselekedeteit és általában vett kúlságát.

Sziporka mindent lát, Sziporka mindent hall

fotó: imgur.com

A szekta egyébként egy internetes rajongói klub keménymagjából alakult. Olyan hardcore fanatikusokból, akik megelégelték, hogy nem tudnak kedvencükkel kommunikációt folytatni, hiszen mégis csak egy rajzfilmfiguráról beszélünk. A csoport vezetője azonban nem adta fel, és hosszas gondolkodás után rájött a megoldásra. Ha istenként tisztelik Sziporka Hebrencset, az egyoldalú kommunikáció sem jelent gondot, hiszen Isten mindenütt ott van, minden kérést és kérdést meghallgat, és akkor is biztosak lehetünk benne, hogy eljutott hozzá az üzenetünk, ha nem kapunk rá azonnali, direkt válaszreakciót.

A szekta tagjai arra is mérget mernének venni, hogy egy távoli dimenzióban tiszteletük tárgya, a furfangos rágcsálólány már materiális formában is létezik, nem másnak, mint erős hitüknek és odaadásuknak köszönhetően.

Az egyház tanításai, a teljesség igénye nélkül

  • Sziporka második eljövetele – Várakozás Csipet Csapat televíziós ismétlésére. Az internet elterjedése óta némileg értelmét vesztette, hiszen a tagok által próféciaként kezelt sorozat nagy része már online is elérhető.
  • A fény és a sötétség szembenállása – Sziporka és Pukkandúr az egyetemes jó és a gonosz megtestesítői. A szekta hű hívei úgy hiszik, a jók haláluk után a Hebrencs-mennyországba, míg a bűnös lelkek a Pukkandúr-pokolba kerülnek, ahol senki sem tudja, milyen földöntúli szenvedés vár rájuk az idők végezetéig.
  • A magasabb szintű létformák világa – Sziporka magasabb rendű létforma, ez nem vitás. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy egy, az emberekéhez hasonló, ám spirituális szinten felettünk álló világból származik. A szekta tagjai szerint a mi univerzumunk születése az egérlány szívében túláradó szeretetnek köszönhető, ebből öltött alakot az a dimenzió, amiben jelenleg is létezünk. Sziporka a fényhozó, aki nélkül létünknek nincs értelme. Az istennő előttünk, emberi lények előtt bármilyen testben vagy formában képes alakot ölteni, és olyanok is akadnak, akik nem kisebb teremtményhez, mint az óceán mélyén időtlen álmot alvó ősi istenhez, Cthulhu-hoz hasonlítják őt.
  • Az isteni kapcsolatteremtésről: A szektatagok úgy tartják, a hívek istennőjükkel a róla készült rajzokon, illusztrációkon, és egyéb művészeti alkotásokon keresztül kommunikálhatnak. A Sziporkáról készült fanart különösen fontos szerepet tölt be az univerzumban, ugyanis, ha a hívek egyszer megfeledkeznek istennőjükről, Sziporka létezése értelmét veszti és meghal, vele együtt pedig nagy valószínűséggel az általunk ismert világ is azonnal elpusztul.

Sokak számára a megtestesült tisztaság és szentség jelképe

Az eset olyannyira komoly, hogy a csoport lassan, de biztosan egyre több követőre talál. Nem csak Oroszországon belül, de az internetnek köszönhetően világszerte. Egy kommentelő az englishrussia.com oldalon például a vallási szerveződés iránt érzett mély szimpátiájáról ad tanúbizonyságot, mikor elmondja, hogy gyermekkora óta szerelmes a Csipet Csapat Sziporkájába, aki szépségével, intelligenciájával, jó modorával és talpraesettségével egyenesen megbabonázta őt. Véleménye szerint mai romlott világunkban ő az egyedüli olyan karakter, akinek tisztaságára és tökéletességére nyugodt szívvel nézhetne fel bárki, ezért tökéletesen megérti azon felnőtt embereket, akik a furcsa vallási csoportot megalapították.

A hívek komoly tanulmányokat írtak már a “Sziporkológia” témakörében, bizonyítandó, hogy szeretett karakterük jóval több, mint afféle hamis bálvány. Sőt, terveik közt szerepelt már egy különleges, húsz méter magas anyacsavar-formájú templom felépítése is, ezt azonban, a brutálisan magas anyagi költségek miatt sajnos kénytelenek voltak elvetni. Egyelőre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *